HISTÒRIA D'UN POBLE ELEGIT



La Bíblia recull la història del poble d'Israel durant gairebé 2000 anys, des d'Abraham, el protagonista inicial d'un "sí" a Déu sense por, fins als primers cristians. 
"El Senyor digué a Abraham: ... et convertiré en un gran poble, et beneiré i faré gran el teu nom, que serà font de benedicció..."  Gn 12, 2

Avui el poble jueu continua vivint la seva aliança amb Déu:




En el llibre de l'Èxode 3, 1-10 podem llegir:
"Moisès pasturava el ramat del seu sogre. Un dia, mentre guiava el ramat desert enllà, va arribar a l'Horeb, la muntanya de Déu. Allí se li va aparèixer l'àngel del Senyor en una flama enmig d'una bardissa. Moisès va mirar i veié que la bardissa cremava però no es consumia. I es va dir: "M'atansaré a contemplar aquest espectacle extraordinari: què ho fa que la bardissa no es consumeixi?". 
Quan el Senyor va veure que Moisès s'atansava, el cridà de la bardissa estant: - Moisès, Moisès!
Ell respongué: - Sóc aquí.
Déu li digué: - No t'acostis. Treu-te les sandàlies que el lloc que trepitges és sagrat.
I va afegir: - Jo sóc el Déu del teu pare, el Déu d'Abraham, el Déu d'Isaac i el Déu de Jacob.
Moisès es va tapar la cara perquè tenia por de mirar Déu. 
El senyor li digué: - He vist l'opressió del meu poble a Egipte i he sentit com clama per culpa dels seus explotadors. Conec els seus sofriments; per això he baixat a alliberar-lo del poder dels egipcis i fer-lo pujar cap a un país bo i espaiós, un país que regalima llet i mel (...) El clam dels israelites ha arribat fins a mi i he vist com els egipcis els oprimeixen. Ara, doncs, jo t'envio al faraó; ves-hi i fes sortir d'Egipte els israelites, el meu poble..."





Si cliqueu AQUÍ podreu trobar informació sobre el Judaisme,



1a setmana

- Què vol dir que el judaisme és una religió monoteista? 
- Quines són  religions abrahamiques? Perquè?
- Aprenem a escriure en hebreu... 

- Què és La Torà?