ECLESIOLOGIA

Església ve de la paraula grega "ekklesia" i significa "congregació o els que són convocats", és a dir, en altres paraules, Església són els cristians i cristianes, el Poble que camina acompanyat per Jesucrist.

I l'Església té com objectiu la transformació del món en un lloc de trobada amb Déu, que porti  la felicitat als éssers humans i a tota la creació.

Durant aquest curs estudiarem la història de l'Església, per recordar reptes i esdeveniments del caminar dels cristians i la seva trobada amb Déu. També coneixerem la història de l'Església per aprendre d'allò que ha succeït en el passat, aprendre d'allò positiu i també dels errors per construir un futur de pau, de diàleg i d'entesa entre els pobles i les persones.

Què és la Tradició cristiana?

Tradició fa referència al nucli del missatge evangèlic, cuidat, preservat i transmès per l'Església. Alguns cristians tenen la missió especial de conservar aquesta Tradició de la millor manera possible. Són els bisbes, successors dels apòstols.

Qui són els Pares apostòlics?

Són els primers escriptors que van conèixer o van tenir un contacte molt pròxim amb els Apòstols. VAn viure entre el segle I i primera meitat del segle II. Ells acompanyaven i cuidaven les comunitats nounades.




Investiguem:
Quina és la realitat actual de l'Església? Com està organitzada la nostra diòcesi? Qui la presideix? Quants arxiprestats en formen part? Quantes parròquies? Formes part d'alguna parròquia? Investiga com està organitzada.